Microsoft office kopen, de mogelijkheden op een rij

Microsoft office kopen, mogelijkheden op een rij

Bent u van plan om Microsoft Office te kopen? Er zijn veel mogelijkheden om Microsoft Office aan te schaffen. Zo kunt u Microsoft Office voor zowel privé als zakelijk aanschaffen, maar ook in abonnementsvorm of juist als eenmalige aankoop. Daarnaast moet u ook letten op welk soort laptop of pc u gebruikt. Een Microsoft Office licentie voor Windows werkt bijvoorbeeld niet op een Mac. Ook het uitgavejaar van het pakket is iets waar u rekening mee moet houden. Met een oudere versie van Microsoft Office kunt u niet altijd bestanden van een recentere versie openen. Hieronder staan de mogelijkheden voor het kopen van Microsoft Office voor u opgesomd.

Microsoft Office abonnement vs. eenmalige aanschaf

Wanneer u Microsoft Office wilt kopen, is een abonnementsvorm de meest voor de hand liggende optie. Microsoft Office zelf biedt namelijk bijna alleen maar abonnementsvormen aan. Deze abonnementen zijn per maand of per jaar af te sluiten, waarbij de variant voor een jaar vaak voordeliger is. Hierbij krijgt u vaak ook één maand gratis proefperiode uit te proberen of u tevreden bent met het pakket. U betaalt maandelijks of jaarlijks een bedrag en wanneer u besluit het abonnement te stoppen, heeft u geen toegang meer tot de programma’s van Microsoft. Dit is zonde als u nog in gemaakte Office bestanden wilt werken.

Wilt u liever geen abonnementsvorm? Dan kunt u ook Microsoft Office kopen als éénmalige licentie. Hierbij heeft u slechts eenmalig de kosten en kunt u onbeperkt gebruik maken van de diensten van Microsoft Office. Wanneer u van plan bent Office voor langer dan een jaar te gebruiken, is dit zeker de voordeligste optie. Met licenties voor éénmalige aanschaf bespaart u over een gemiddelde gebruiksperiode van 5 jaar al snel honderden euro’s ten opzichte van een Office 365 abonnement.

Microsoft Office Windows vs. Mac

Microsoft Office levert diensten voor de besturingssystemen Windows en Mac. Hoewel dit beide pc’s zijn, hebben ze toch verschillende besturingssystemen. Een Microsoft Office pakket voor Windows zal enkel op een Windows pc werken. Hetzelfde geldt voor een Mac. Let hier dus goed op wanneer u een Microsoft Office licentie gaat kopen. Ondanks het twee verschillende licenties zijn, bevatten de licenties wel dezelfde programma’s. Bij de meeste aanbieders zal de prijs voor de licenties ook hetzelfde zijn. Heeft u toch de verkeerde licentie gekocht? Dan is de kans groot dat u uw geld kwijt bent. Let dus extra goed op welke licentie u koopt.

Microsoft Office kopen voor Privé vs. zakelijk gebruik

Daarnaast kunt u nog kiezen voor Microsoft Office voor privé of zakelijk gebruik. Hoewel de mogelijkheden van Microsoft Office voor privé en zakelijk grotendeels gelijk zijn, zijn er toch ook echt verschillen. Bij de zakelijke versie van Microsoft ontvangt u extra functies en opties. U krijgt met een zakelijk pakket ook gewoon toegang tot Word, Excel en PowerPoint. Echter krijgt u bij deze pakketen (zoals Thuisgebruik en Zelfstandigen 2021 of Professioneel Plus 2021) ook handige Office programma’s zoals Outlook 2021 erbij.

Een zakelijke licentie van Microsoft zoals Office Home & Business 2021 of Office Professional Plus 2021, is echter niet alleen aan te schaffen wanneer u daadwerkelijk in het bezit bent van een bedrijf. Ook als particulier kunt u dit pakket aanschaffen, zodat u toch gebruik kunt maken van extra Office programma’s zoals bijvoorbeeld Microsoft Outlook 2021.

Oudere versies vs. recentere versies

Vaak zijn de oudere versies van Microsoft Office iets goedkoper dan de meest recente versie. Dit komt omdat de oudere versies van Microsoft niet altijd geschikt zijn voor het besturingssysteem dat uw pc heeft. Ook is het met oudere versies van Microsoft niet altijd mogelijk om bestanden van anderen te openen die wel beschikken over de recente versie. Wanneer u enkel voor uzelf Microsoft gebruikt, zal dit geen probleem zijn. Wanneer u vaak bestanden stuurt en ontvangt, is het handiger om te kiezen voor de meest recente versie van Microsoft Office.

Nu u weet waar u op moet letten bij het kopen van Microsoft Office, kunt u bepalen welk pakket het beste bij u past. Bent u van plan het Officepakket meer dan een jaar te gebruiken? Dan is het waarschijnlijk voordeliger om te kiezen voor een pakket met eenmalige aanschaf.

Twijfelt u nog welk Office pakket het beste bij u past? Voor vragen kunt u uiteraard altijd even contact met ons opnemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *